Türkiye’nin Mağaraları – Sosyal Medya

Kategori: Genel | 0
Merhaba,

Son günlerde bazı mağaraların tehlikeye girmesi nedeniyle yeni bir projeye başladık. Türkiye’nin mağaralarının tanıtılması ve şu an olduğu gibi gerekli zamanlarda kamuoyu oluşturulması için sosyal medya hesapları açtık. 

Böyle bir şeye ne gerek vardı?

Bildiğiniz üzere İzmir’deki Ayvacık ve Subatanı Düden mağaraları bölgesinde açılmak istenen bir maden ocağı var. Gerekli yerlere kulüp olarak yazılarımızı yazdık ve geri dönüşler aldık. Elbette geri dönüşler yeterli değildi. Maden ocağının açılmasına gerek mağaranın tahribi, gerek çevredeki canlıların zarar görmesi ve doğanın geri dönüşü olmayan bir yıkım sürecine girmesi nedenleriyle şiddetle karşı çıkıyoruz. Peki umursayan var mı? Şahsi görüşüm yok denecek kadar az. Bu nedenle dilekçe yazmak dışında bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Bizde böyle bir yola başvurduk.


İşe yarayacak mı? Nasıl?
 
Şimdilik sadece elimizde görselleri bulunan mağaraların tanıtımını yapacağız. Bu fotoğrafların altında ‘Mağara nedir, mağaracılık nedir, mağaranın doğadaki yeri nedir?’ vb konularda paylaşımlar yapıp ülkemizi bu konuda bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. TMF bünyesindeki diğer kulüp ve derneklerin bu konuda bize her türlü yardımcı olacaklarına eminim.
 
Bu konuda siz nasıl yardımcı olabilirsiniz?

Sosyal medya hesaplarımızı arkadaşlarınızın hepsine, yanlış duymadınız hepsine, paylaşmanızı rica ediyorum. Çünkü burada fikirlerine dokunacağımız kişiler esasında mağaracı olmayan kişiler. Anneniz, babanız, üst komuşu, mahallenizin bakkalı… Elinde fotoğraf ve video arşivi bulunan eski mağaracılar bunları bizimle paylaşabilirler.
 
Vizyon ve misyonumuz ne?
 

Vizyonumuz ülkemizdeki mağaraların maden ocağı gibi tehditlerden korunmasıdır. Misyonumuz ise mağaracıların ellerindeki görsel ve yazılı kaynakların uygun görülenlerinin, mağaralar ve mağara canlıları konusunda uzmanlaşmış kişilerin bizim için yazdıkları veya yayınlamamıza izin verdikleri yazıları ellerindeki görsellerle birlikte sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılmasıdır. Eğer bu konuda yeterli kaynak toplayabilir ve insanların ilgisini çekebilirsel web sitesi açmak; ilköğretim, lise ve üniversiteler başta olmak üzere insanlara seminerler vermek gibi konuları da gündeme alabiliriz. Neler yapabileceğimiz konusunda bizlere yardımcı olur ve fikirler sunarsanız çok memnun olurum.

Hesaplarımızın linkleri:


Twitter: 
https://twitter.com/turkiyemagara

 

Instagram: https://www.instagram.com/turkiyeninmagaralari/

 

— 

 
Saygılarımla,
 
Seyyidi Kerim PARLAK
İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği Öğrencisi