Mağara Kurtarma Grubu İzmir Depremi Operasyonu

Kategori: Duyuru, Haberler, Mağara Kurtarma | 0

TMF Mağara Kurtarma Grubu üyeleri İzmir’de 30 Ekim Cuma günü depremin duyulmasından hemen sonra 16:00 itibariyle koordinasyon çalışmasına başlamıştır.

İlk etapta AFAD Müdahale Daire Başkanı Sayın Yusuf Aysu ile irtibata geçilmiş ve kendisinin yönlendirmesi ile ekiplerimiz AFAD Alan Koordinasyon Merkezine saati ile ulaşmıştır. Akabinde enkazlarda yeterli ekip olduğu belirtilmesinin ardından merkezde beklenilmiştir. İhtiyaç üzerine ilerleyen saatlerde bir grup gönüllümüz Aşık Veysel Parkı’na ve Ege Üniversitesi kampüsünde TSK personeliyle 2 tane çadır kent kurulumuna yönlendirilmiştir. Bu grupla birlikte merkezden ayrılan bir başka grubumuz enkaz alanlarını incelemeye başlamıştır Rıza bey apartmanında kurtarma ekiplerinin enkaz tepesine daha rahat ve güvenli çıkmalarını sağlamak üzerine ip merdiven hattı çekilmiştir. Bu hatlar kurtarma ekiplerinin güvenli çalışması ve iniş çıkışları için kullanılmıştır. Bu ekip daha sonra Emrah apartmanındaki grubun çalışmasına dahil olmuştur.

Merkezde bekleyen grubumuz diğer enkazları incelemeye gitmiştir. Ardından Emrah apartmanı enkazındaki çalışmalara dahil olunmuştur. TMF Mağara Kurtarma Grubu bu enkazda saat 00:00 itibariyle 2 ekip ve 15 er kişi olarak çalışmaya başlamış ve çalışmalarına ertesi gün de devam etmiştir.
31 Ekim cumartesi sabah yapılan değerlendirmeler sonucunda Emrah apartmanı enkazından saat 20:00 ayrılarak Doğanlar apartmanındaki enkaz kaldırma çalışmalarına geçilmiştir. 31 Ekim saat 20:00 itibariyle Doğanlar apartmanındaki çalışmalarımıza gece ve gündüz 15’er kişilik ekipler halinde devam etmekteyiz.

1 Kasım pazar akşamı itibariyle Antalya, Denizli ve Eskişehir’den yeni gönüllülerimiz enkaz alanına geçmektedir.